Ενημερωτική Εκδήλωση “Οδικοί Άξονες και Περιφερειακή Ανάπτυξη”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 9 Απριλίου 2016, ώρα 10 π.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας με θέμα «Οδικοί Άξονες και Περιφερειακή Ανάπτυξη- Ο ρόλος του Παρατηρητηρίου Οδικών Αξόνων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου».

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Γεώργιος Δέδες.

Ο κ. Δέδες στην ομιλία του προανήγγειλε “τις αλλαγές στο σύστημα πληρωμής των διοδίων από τον Μάρτιο του 2017 οπότε και θα παραδοθεί από την Ολυμπία Οδό ο αυτοκινητόδρομος της Πατρών Κορίνθου. Οι τελικές συμφωνίες με τους παραχωρησιούχους προβλέπουν την εφαρμογή ενός μεικτού συστήματος, ώστε να υπάρξει δίκαιη κατανομή των τελών των διοδίων, αλλά και διευκολύνσεις, σαν και αυτές που εφαρμόστηκαν στην συμφωνία που έγινε με τον “Μωρέα”. Το σύστημα θα περιλαμβάνει δωρεάν μετακινήσεις των ατόμων με ειδικές ανάγκες και άλλα μεγάλα εκπτωτικά πακέτα για αυτούς που μετακινούνται σε καθημερινή βάση για να πάνε στη δουλειά τους, καθώς και κλιμακωτές εκπτώσεις, ανάλογα με τον αριθμό διελεύσεων. Οι συμφωνίες που επιτυγχάνουμε με τους παραχωρησιούχους, θα είναι ικανοποιητικές για τους πολίτες και την κοινωνία. Οι κατασκευαστές, οι παραχωρησιούχοι και το υπουργείο Υποδομών, έχουμε συμφωνήσει και γραπτώς σε εφικτά χρονοδιαγράμματα, που μέσω διαδικασιών εντατικοποίησης των εργασιών, θα μας οδηγήσουν στην παράδοση και της “Ολυμπίας” οδού και της “Ιονίας” οδού τον Μάρτιο του 2017, ώστε η χώρα να αποφύγει τα πρόστιμα και τις επιστροφές των ενισχύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν με εισηγήσεις εκπρόσωποι των μεγάλων οδικών έργων μεταξύ των οποίων ο κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε, ο κ. Εμμανουήλ Βράιλας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και ΟΔΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., ο κ. Σταύρος Σταυρής Διοικητικός και Οικονομικός Διευθυντής της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.,

Στην εκδήλωση επίσης παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από τους κ. Αλέξανδρο Σωτηρίου στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Κινητικότητας Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Λυκούργο Σταματελάτο, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος καθώς και τα στελέχη του Παρατηρητηρίου κ. Αθανάσιο Μπέλλα Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΠΟΑΔΕΠ, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Βασίλη Παππά Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και κ. Δημήτρη Σαρδελιάνο Συγκοινωνιολόγο – Γεωπληροφορικό.

tahiqdyxmr5708c1e719b86  lhzyuhkvhc5708c2536a137  igbxydtimb5708c2706fe23

Posted in Νέα.