Συμμετοχή του Π.Ο.Α.Δ.Ε.Π. σε πολιτιστικές δράσεις για την ναυμαχία του Lepanto

Το Π.Ο.Α.Δ.Ε.Π, ως εταίρος στο πρόγραμμα Regio Gnosis, συμμετείχε στην εκδήλωση που διεξήχθη με επιτυχία, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, στον Πύργο Μπότσαρη της Ναυπάκτου, προς τιμήν της Ναυμαχίας του Lepanto. Το Π.Ο.Α.Δ.Ε.Π E εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του, κ. Αθανάσιος Μπέλλας. Στην εκδήλωση έδωσε το παρών ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλειος Γκίζας, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου, π. Ειρηναίος Κουτσογιάννης, καθώς και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μπότσαρη κ. Ιωάννης Μπανίκας, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό.

O κ. Βουτσινάς, κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, άνοιξε με την εισήγηση του την εκδήλωση.   Oι ομιλητές, κ.κ. Νίκος Σιγάλας και Παναγιώτης Ιωάννου, παρουσίασαν με επιστημονική αρτιότητα της ιστορική σημασία και τις ποικίλες επιδράσεις της Ναυμαχίας του Lepanto. Στο πρώτο σκέλος των ομιλιών αναλύθηκαν οι πολιτικές προεκτάσεις της Ναυμαχίας του Lepanto, μέσα από το ιστορικό, πολιτικό και θρησκευτικό πλαίσιο της εποχής της. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ρόλο της Δύσης, δίνοντας έτσι και ένα έμμεσο μήνυμα για τις σημερινές σχέσεις της Ελλάδας με τη Δύση και την Τουρκία. Στο δεύτερο σκέλος των ομιλιών, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην καλλιτεχνική έκρηξη που πυροδότησε η Ναυμαχία του Lepanto στους επόμενους αιώνες. Μέσα από την παρουσίαση σπουδαίων έργων και καλλιτεχνών, που ακολούθησαν ή και προηγήθηκαν της Ναυμαχίας, έγιναν γνωστές στο κοινό οι επιρροές της στην Παγκόσμια Τέχνη.

Το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση δια ζώσης τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα, , όσο και το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση μέσω Live Streaming, από τη σελίδα του Regio Gnosis στο facebook, αγκάλιασαν θερμά την εκδήλωση, δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξη τους σε τέτοιου είδους δράσεις.

 

Posted in Νέα.